12 Mayıs 2013 Pazar

Fenerbahçe Galatasaray Maçı 12 Mayıs 2013

Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu'nda Galatasaray'ı ağırlayacağı ligin bu son derbisi lig tv ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor. Galatasaray Fenerbahçe Derbisi'nin biletleri satışa çıktığı ilk günden bitti. Taraftar ligin son derbisine beklenenden fazla ilgi gösterdi.
Spor Toto Süper Lig'de derbi günü! Türkiye'nin en çok taraftara sahip iki kulübü Fenerbahçe ve Galatasaray, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu akşam saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan tarihin 374. derbisini Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Maçın dördüncü hakemi Çağatay Şahin.

Fenerbahçe Şampiyonları Ligini garantilemek istiyor.

Süper Lig'de 32 maçta 68 puanı bulunan Galatasaray, geçen haftaki Sivasspor galibiyetiyle şampiyonluğunu ilan etti. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 10 puan önünde sahaya çıkacak sarı-kırmızılı ekip, rakibini yenerek, Kadıköy'de 14 yıla yakın süren galibiyet özlemini sonlandırmak ve şampiyonluğunu taçlandırmak amacında.
Şampiyonluk şansını geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle matematiksel olarak yitiren Fenerbahçe ise derbiyi kazanarak, taraftarlarına 3 puan hediye etmek istiyor. Sarı-lacivertlilerde bir başka hedef de UEFA Şampiyonlar Ligi yarışını sürdürmek.

Umut ve Cristian cezalı

Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı Umut Bulut ve sakatlığı süren Çağlar Birinci dışında eksik bulunmuyor. Fenerbahçe'de ise sarı kart cezalısı Cristian forma giyemeyecek, Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal'ın da sakatlığı mevcut.